PRF metodas: kaip natūraliai gydyti ortopedinius sutrikimus

/ / Tinklaraštis

10 metų medikai visame pasaulyje naudoja prancūzų sukurtą saugų ir natūralų PRF gydymo metodą, kai panaudojant kraujyje esančias natūralias medžiagas sprendžiamos medicininės problemos. PRF procedūros metu gydytojas paima paciento kraujo į i-PRF mėgintuvėlius, kurie centrifuguojami, kad išsiskirtų natūralios medžiagos, atsakingos už greitesnį audinių gijimą ir atsparumą. Gautas kraujo koncentratas sušvirkščiamas pacientui. Jau po pirmos procedūros pacientas junta teigiamą poveikį – mažėja skausmai, lengviau judėti.

PRF metodas plačiai taikomas ortopedijoje ir sporto medicinoje:

  • Malšinant lėtinius sąnarių, kelių, stuburo skausmus;
  • Gydant peties sąnario skausmus;
  • Siekiant greitesnio gydymo lūžus kaulams;
  • Sporto traumoms gydyti;
  • Gydant „tenisininko alkūnę“;
  • Gydant kremzles ir patemptus raiščius;
  • Siekiant sustabdyti lėtinę sausgyslių deformaciją;
  • Achilo sausgyslės pažeidimus;
  • Sausgyslių bei raumenų pažeidimus.

Susipažinkite plačiau su keletu veiksmingų gydymo metodų i-PRF injekcijomis:

Tyrimai parodė, kad i-PRF injekcijų terapija gydant lėtines sausgyslių deformacijas arba sausgyslių pažeidimus yra efektyviausia natūrali priemonė. Taip pat šis metodas gali būti taikomas gydant epikondilitus („tenisininko alkūnę“), Achilo sausgyslės uždegimus, girnelės savojo raiščio uždegimą, dar vadinamą „šuolininko keliu“.

I-PRF terapija medikų dažnai taikoma gydant ūmius sausgyslių bei raumenų plyšimus. Dažniausiai šios traumos ištinka profesionalius sportininkus. Pritaikant šį gydymo metodą sutrumpinamas reabilitacijos laikas, tad atletai po traumų gali anksčiau nei prognozuota grįžti į sportą. I-PRF terapija taikoma ir tais atvejais, kai po patirtos traumos diagnozuojami minkštųjų audinių uždegimai. Kadangi kraujyje esančios gydomosios medžiagos atskiriamos i-PRF mėgintuvėliuose ir suleidžiamos tiesiai į pažeidimo raumens sritį, išsiskyrę leukocitai ir kamieninės ląstelės, atsakingi už atsinaujinimo procesus, ne tik greitina raumens gijimą, bet ir sumažina uždegimą bei skatina naujų kraujagyslių tinklo susidarymą.

Pačioje PRF metodo taikymo pradžioje i-PRF injekcijos buvo taikomos operuojant pečius, kiek vėliau pradėtos naudoti ir Achilo sausgyslės atstatymui, priekinio kryžminio raiščio rekonstrukcijai. Iš paciento paimtas kraujas, I-PRF mėgintuvėliuose centrifuguojamas, o tada suleidžiamas į rekonstruotos sausgyslės ar raumens prisitvirtinimo vietą tam, kad paspartintų gijimą, sumažintų pooperacinį skausmą, pagerintų audinių kokybę.

Jei pacientą kamuoja artroziniai kelio sąnario pakitimai, saugus ir natūralus PRF metodas gali būti labai naudingas. PRF metodas gali būti taikomas vietoje hialurono injekcijų. Gydymas naudojant PRF metodą gali būti taikomas ir esant didesniems degeneraciniams kelio sąnario pakitimams.

Pasaulyje plačiai taikoma, prancūzų sukurta PRF procedūra taikoma ir kaulų lūžiams gydyti. Iš paciento paimtas kraujas, I-PRF mėgintuvėliuose centrifuguojamas ir po to suleidžiamas į lūžio zoną arba tarp lūžgalių. Jeigu po kaulų lūžių lėtai gyjama ar prasidėjęs pseudoartrozės formavimasis, po i-PRF 4 injekcijų jau juntamas teigiamas poveikis.

Pasiūlykite savo pacientams išbandyti šį saugų ir natūralų gydymo metodą. Dėl platesnės informacijos apie procedūrą, susiekite šiais kontaktais.